Цей суп називають «Крем-дю-Баррі» – на честь фаворитки Людовика XV Мадам дю Баррі. Кулінарні таланти, правда, не вберегли пані дю Баррі від гільйотини. Але зберегли її ім’я у віках. Найефективніший і чутливо охолодження цвітної капусти і взагалі овочів – покласти їх в миску з водою і льодом. Промивання під холодною водою може нашкодити крихким формам цвітної капусти.
ІНГРЕДІЄНТИ НА 6 ПОРЦІЇ
- Мелений чорний перець: по вкусу
- Сіль: по вкусу
- Петрушка: 20 г
- Вершки 35%-ные: 100 мл
- Червона ікра Imperia: 110 г
- Вершкове масло: 100 г
- Курячий бульйон: ½ л
- Молоко: ½ л
- Лук-порей: 1 штука
- Цвітна капуста: 1 штука
ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ на порцію
- Калорійність – 314 ККАЛ
- Білки – 10,7 ГРАММ
- Жири – 23,9 ГРАММ
- Вуглеводи – 16,2 ГРАММ
Інструкція приготування
- Цвітну капусту розібрати на суцвіття, найменші з них зварити цілком в підсоленій воді, а великі порізати на дрібніші частини.
- Як тільки маленькі суцвіття зваряться, треба їх тут же остудити, щоб зберегти стан аль-денте.
- Паралельно треба розтопити в сотейнику або каструлі вершкове масло і обсмажити на ньому подрібнений порей (тільки білу частину), не забуваючи весь час перемішувати, щоб не дати цибулі потемніти.
- Влити в каструлю молоко, додати нарізані суцвіття капусти і залишити варитися на невеликому вогні протягом п’яти хвилин. Молоко при цьому не повинно бурхливо кипіти, а лише спокійно побульківать. Через п’ять хвилин влити в каструлю гарячий курячий бульйон і варити, поки капуста не стане зовсім м’якою.
- Зняти з вогню. Посолити, поперчити за смаком, додати дрібно нарізану петрушку, вершки і прокрутити суп в блендері.
- Подавати в глибокій тарілці, поклавши в неї маленькі похрустивают суцвіття цвітної капусти і червону імітовану ікру.
Великий вибір імітованої ікри у нашему інтернет-магазині: