КРЕМ-СУП З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ

КРЕМ-СУП З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ

0

Цей суп називають «Крем-дю-Баррі» – на честь фаворитки Людовика XV Мадам дю Баррі. Кулінарні таланти, правда, не вберегли пані дю Баррі від гільйотини. Але зберегли її ім’я у віках. Найефективніший і чутливо охолодження цвітної капусти і взагалі овочів – покласти їх в миску з водою і льодом. Промивання під холодною водою може нашкодити крихким формам цвітної капусти.

ІНГРЕДІЄНТИ НА 6 ПОРЦІЇ   

  • Мелений чорний перець: по вкусу
  • Сіль: по вкусу
  • Петрушка: 20 г
  • Вершки 35%-ные: 100 мл
  • Червона ікра Imperia: 110 г
  • Вершкове масло: 100 г
  • Курячий бульйон: ½ л
  • Молоко: ½ л
  • Лук-порей: 1 штука
  • Цвітна капуста: 1 штука

ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ на порцію

  • Калорійність – 314 ККАЛ
  • Білки – 10,7 ГРАММ
  • Жири – 23,9 ГРАММ
  • Вуглеводи – 16,2 ГРАММ

Інструкція приготування

  1. Цвітну капусту розібрати на суцвіття, найменші з них зварити цілком в підсоленій воді, а великі порізати на дрібніші частини.
  2. Як тільки маленькі суцвіття зваряться, треба їх тут же остудити, щоб зберегти стан аль-денте.
  3. Паралельно треба розтопити в сотейнику або каструлі вершкове масло і обсмажити на ньому подрібнений порей (тільки білу частину), не забуваючи весь час перемішувати, щоб не дати цибулі потемніти.
  4. Влити в каструлю молоко, додати нарізані суцвіття капусти і залишити варитися на невеликому вогні протягом п’яти хвилин. Молоко при цьому не повинно бурхливо кипіти, а лише спокійно побульківать. Через п’ять хвилин влити в каструлю гарячий курячий бульйон і варити, поки капуста не стане зовсім м’якою.
  5. Зняти з вогню. Посолити, поперчити за смаком, додати дрібно нарізану петрушку, вершки і прокрутити суп в блендері.
  6. Подавати в глибокій тарілці, поклавши в неї маленькі похрустивают суцвіття цвітної капусти і червону імітовану ікру.

 

Автор рецепта

Алексей Зимин

Великий вибір імітованої ікри у нашему інтернет-магазині: