ВИБИРАЄМО ЧОРНУ ІКРУ

ВИБИРАЄМО ЧОРНУ ІКРУ

0

Чорна ікра здавна вважається делікатесом. І це досить дорогий продукт. Тому перш ніж купити чорну ікру, необхідно визначитися з тим, як саме її вибрати, щоб смак цієї страви не розчарував.

Крім того що існує кілька видів ікри, вона може відрізнятися і за сортами. Найчастіше саме від цього залежить вартість пропонованого до продажу товару.

Основні виды чорної ікри

Чорною називають ікру риб осетрових порід. Вона пофарбована в різні відтінки сірого, хоча існує і золотиста ікра, що отримується від білуги-альбіноса. Залежно від породи риб, цей продукт ділиться на наступні види: осетрова; севрюжья; білугова.

Первая наиболее привычна и доступна по цене. Вторая разновидность икры несколько светлее и имеет мелкие и очень плотные зёрна. В её составе больше всего жиров. Наиболее дорогой считается белужья икра, обладающая самыми крупными икринками.

Також, не варто упускати і імітовану чорну ікру, вироблену за новітньою технологією капсулювання з натуральних інгредієнтів, а саме, з осетрових риб. Детально про те, як виробляють чорну ікру можна прочитати на сторінці “Про продукте“.

На сайті Нова Ікряна Традиція ви можете вибрати чорну ікру в баночках ТМ ADMIRALSKA і TM IMPERIA, а також вагову чорну ікру в пакетах по 500 і 1000 грамів, і в відерцях по 800 грам. Вся продукція має міжнародний сертифікат якості і представлена ​​не тільки в Україні, але і в багатьох країнах Європи, в Ізраїлі і США.

Як классифікуют чорну ікру?

Різниться ікра і способом засолювання. У магазинах, як правило, зустрічається зерниста ікра, яка зберігає розсипчастість в готовому вигляді. Паюсна ікра після засолювання спресовується в однорідну масу. Ну а ястичная ікра засаливается без відділення зерен від оболонки.

Ціна цього продукту багато в чому залежить від його якості. Останнє відображає сорт ікри. Розрізняють вищий, перший і другий. Такий поділ залежить від однорідності кольору, розміру зерна, а також від консистенції, смаку і запаху.

Існує класифікація і за кольором продукту. Для цього використовуються символи 000, 00, 0, Х, А, Б, В. Наприклад, світла грубозерниста ікра білуги маркується як 000. Для позначення кольору осетрової ікри застосовуються буквені позначення. А ось для севрюги відміток про колір не роблять.

Майже тими ж правилами підпорядкована і продаж червоної ікри. Однак у неї виділяють тільки два сорти. Але це вже зовсім інша історія!)

Для знайомства з особливостями імітованої ми створили спеціальну рубрику “Про користь ікри”

Залишити відповідь